Losos s koriandrem a pečené brambůrky

Suroviny

lososa
4 plátky
šťávy z citrónu
½ ks
česneku
2 stroužky
koriandru
1 svazek
feferonky
1 ks
oleje
3 PL
malých brambor
4 ks
strouhaného sýra
40 g
sůl, pepř
dle chuti
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Lososa pokapeme citrónovou šťávou, česnek prolisujeme, nakrájíme feferonku, přidáme sůl, pepř, olej, posekaný koriandr. Promícháme a lososa ve vzniklé marinádě necháme 2 hodiny odležet. Potom upečeme v předehřáté troubě.

Pečené brambůrky: na osobu počítáme asi 4 malé brambory, sůl, máslo, 40 g strouhaného sýra. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po obvodu uděláme zářezy. Dáme do máslem vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě 25 minut pečeme. Potom brambory posypeme strouhaným sýrem a pohážeme vločkami másla. Necháme ještě 5 minut dopéci.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.8.2016 12:52| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist