Lilkový věnec plněný zeleninou

Suroviny

velkého lilku
1 ks
cukety
3 ks
papriky
3 ks
jarní cibulky
3 ks
vajec natvrdo
4 ks
rajčat
4 ks
bazalky
1 svazek
tabasca
1 ČL
balzamikový ocet
dle chuti
olivový olej
dle chuti
pepř, sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Omytý, neloupaný lilek nakrájíme na třímilimetrové plátky podélně a osmahneme v teflonové pánvi na trošce oleje po obou stranách. Natvrdo uvařená vejce rozmixujeme s bazalkou a ochutíme balzamikovým octem. Cukety, papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme asi 8 minut v pánvi na oleji. Přidáme lžičku tabasca a po vychladnutí promícháme s vejci a bazalkou. Bábovkovou formu vyložíme plátky osmahnutého lilku a poklademe dokola zeleninovou náplní, okraje lilku přehneme přes náplň (tak aby po vyklopení z formy vznikl věnec). Necháme cca 4 hodiny odležet v chladu, vyklopíme na servírovací talíř a střed věnce ozdobíme čerstvými rajčaty s bazalkou.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 7:42| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist