Likér ze zelených ořechů

Suroviny

zelené ořechy
20 ks
hřebíček
8 ks
badyán
4 ks
cukr
500 g
anýz
1/2 KL
slivovice
1 l
kůra skořice
1 špetka

Postup přípravy:

Čerstvě utržené zelené ořechy důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Promícháme s badyánem, hřebíčkem, anýzem a kousky skořice, kterou nalámeme a s cukrem. Směsí naplníme vymytou skleněnou uzavíratelnou nádobu, zalijeme slivovicí a necháme stát na slunném místě 6 týdnů. Po 6 týdnech slijeme likér přes sítko do lahví a uložíme na chladném místě.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2015 9:24| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist