Letní ovoce se želatinou

Suroviny

klikvová a malinová šťáva
900 ml
želatina
3 jedenáctigramové sáčky
malina
250 g
odstopkovaná a rozpůlená jahoda
250 g
vypeckovaná a na plátky nakrájená broskev nebo nektarinka
1 ks
čerstvý lístek máty na ozdobu
dle chuti

Postup přípravy:

Vyložíme formu mikrotenem. Ohřejeme 150 ml klikvové a malinové šťávy a vmícháme želatinu, dokud se úplně nerozpustí. Odstavíme nádobu z ohně a přidáme zbylou ovocnou šťávu. Poskládáme polovinu malin na dno formy. Přidáme trochu šťávy se želatinou tak, aby maliny byly zalité. Dejte vychladit. Jako další vrstvu poskládáme polovinu jahod a opět zalijeme a dáme na chvilku vychladit. Přidáme kousky broskve, přelijeme a znovu dáme vychladit. Pokračujeme další vrstvou jahod a šťávy, pak konečnou vrstvou malin a zbývající šťávy. Dejte formu vychladit na jednu hodinu nebo až do podávání. Přeložíme na vychlazený talíř, ozdobíme lístky čerstvé máty a podáváme.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist