Lahodný vánoční kapr s bramborovým salátem

Suroviny

kapr
citrónová šťáva
mléko
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej
brambory
1 kg
mrkev
3 ks
kyselá okurka
8 ks
sterilovaný hrášek, kukuřice
sterilovaná zelenina do bramborového salátu
1 sklenice
majonéza
1 sklenice
uvařená vejce na tvrdo
6 ks
hořčice
1 KL
pepř

Postup přípravy:

BRAMBOROVÝ SALÁT: 1 kg brambor, 3 mrkve, 8 kyselých okurek, steril. hrášek, kukuřice, steril. zeleninová směs do bramb. salátu, 6 vajec uvařených natvrdo, 1 majonéza (250 g), 1 lžička hořčice, sůl, pepř

1. Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce zakápneme citronovou šťávou (ryba získá jemnější chuť). Do větší nádoby nalijeme mléko (asi 1/4 litru) a jednotlivé porce do něj vložíme.akto

2. Necháme jej naloženého přes noc. Poté rybu vyjmeme a osolíme.
Porce kapra poprášíme moukou, namočíme ve vejcích rozšlehaných s mlékem a obalíme ve strouhance.

3. Smažíme jednotlivé porce ve vyšší vrstvě oleje, aby se dostatečně propekly. Po osmažení je necháme okapat na papírové utěrce. Takto připravený kapr je velmi lahodný!

4. Brambory a mrkev na bramborový salát si uvaříme den předem. Okurky, brambory, salám, vejce uvařená natvrdo a mrkev nakrájíme na drobné kostičky, přidáme hrášek, kukuřici, zeleninovou směs a dáme do větší mísy. Směs osolíme, opepříme a promícháme

5. Majonézu smícháme s 1 lžičkou hořčice a zapracujeme ji do salátu. Bramborový salát je hotov.

6. Hotový bramborový salát dáme vychladit do ledničky.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.12.2010 6:04| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist