Lahodný likér ze šípků se skořicí

Suroviny

šípek
500 g
cukr
250 g
destilát - vodka
150 dcl
voda
250 ml
rozinky
1 PL
nové koření
3 ks
hřebíček
3 ks
celá skořice
1 ks
citrónová kůra
1/2 ks
pomerančová kůra
1/2 ks

Postup přípravy:

Šípky očištěné od stopek a okvětí dáme do nádoby, která lze dobře uzavřít. Přidáme horkou vodou spařené rozinky, citronovou a pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a nové koření. Vše zalijeme pálenkou a dáme na 3 týdny odležet. Nálev scedíme a smícháme s vychlazeným cukerným roztokem, který připravíme svařením vody s cukrem k bodu varu, dále ho nevaříme, necháme vychladnout. Likér přelitý do lahví necháme ještě tak týden odležet na chladném a temném místě.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2014 8:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist