Lahodný hovězí houbový guláš

Suroviny

hovězí kližka
500 g
cibule
300 g
česnek
2 stroužky
hladká mouka
2 PL
vývar (stačí z kostky bujónu)
1/2 l
sůl
1 KL
mletý pepř
1 KL
mletá paprika
1 KL
houby
200 g
kečup (rajčatový protlak)
3 PL
worcestr
1 ČL
olej (sádlo)
3 PL

Postup přípravy:

Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Přidáme houby a společně necháme podusit.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.8.2015 12:40| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist