Lahodná smažená jablka se skořicí

Suroviny

jablko
1 kg
hladká mouka
240 g
plnotučné mléko
350 ml
vejce
2 ks
mletá skořice, práškový cukr (smíchat)
1:1
sůl
špetka
olej

Postup přípravy:

Opláchnutá jablka necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky, vyrobíme tak kolečka s částí jadřince uprostřed. Jaderníky vykrojíme například škrabkou na brambory. Jednotlivé plátky jablíček namáčíme v těstíčku a ihned smažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dorůžova. Usmažené sypeme skořicovým cukrem a ihned podáváme.

Příprava těstíčka: v mléce rozšleháme dohladka vejce, mouku a špetku soli.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2015 11:48| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist