Kynutý švestkový koláč s drobenkou

Suroviny

mražené švestky
2 balíčky
žloutek
2 ks
mléko
200 ml
hladká mouka
500 g
droždí
20 g
margarín
80 g
cukr
60 g
sůl
máslo
40 g
hrubá mouka
50 g
práškový cukr
50 g

Postup přípravy:

Těsto: 2 balíčky mražených švestek, 2 žloutky, 200 ml mléka, 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 80 g margarínu, 60 g cukru, sůl

Posýpka: 40 g másla, 50 g hrubé mouky, 50 g práškového cukru

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do mouky přidáme cukr, sůl, rozpuštěné máslo, žloutky, kvásek a podle pořreby vlažné mléko. Ze zmesi vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout.

Vykynuté těesto rozválíme na pomoučněném válu a přeneseme ho na velký vymaštěný plech.

Na těsto pokládáme rozpůlené švestky řezem nahoru. Posypeme skořicovým cukrem, posýpkou a ve vyhřáté troubě upečeme na 180 °C.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.12.2011 12:29| autor: jordy

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist