Kynutá roláda s ořechy

Suroviny

polohrubá mouka
300 g
droždí
15 g
cukr krystal
mléko
vejce
1 ks
olej
mleté ořechy
cukr
máslo

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z mléka, trochy cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme nakynout. V mouce rozmícháme špetku soli, vejce, vlažné mléko s rozpuštěným cukrem, kvásek a trochu oleje a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout. Těsto vyválíme, potřeme náplní, zavineme, potřeme máslem a dáme na vymazaný plech. Upečeme do zlatohněda.

Náplň: mleté ořechy promícháme s trochou horkého mléka a cukrem. Můžeme přidat i skořici.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2011 1:16| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist