Květákový nákyp s nivou

Suroviny

květák
1 ks
žampiony
200 g
niva
250 g
sůl
bílý pepř
mletý kmín
menší cibule
1 ks
olej
2 PL
ovesné vločky
2 PL
strouhanka
2-3 PL
vejce
3 ks

Postup přípravy:

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme, nejlépe v páře (např. v mikrovlnce pri 750 W cca 5-6 minut), ne úplně do měkka. Ještě teplý posekáme na drobné kousky.

Pokrájené žampiony podusíme na 1 lžíci oleje, posolíme, nepodléváme, jen mícháme.

Když se šťáva vydusí, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně chvilku podusíme.

Vmícháme do květáku, přidáme najemno nastrouhanou nivu, žloutky z vajec, ovesné vločky, strouhanku podle potřeby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a zlehka vmícháme sníh ze 3 bílků.

Dáme na pekáč, nejlépe teflonový nebo silikonový, na který jsme dali 1 lžíci oleje. Jiný pekáč vymažeme lépe. Upečeme při 175 °C za cca 20-25 minut dorůžova.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist