Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Suroviny

velký květák
1 ks
anglická slanina
6 plátků
červené papriky naložené v oleji
200 g
zakysaná smetana
200 ml
strouhaný sýr typu čedar nebo gouda
80 g
sůl, pepř

Postup přípravy:

Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.
 
Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
 
Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist