Kuskus s cuketou a kuřecím masem

Suroviny

větší kuřecí řízek z prsíček nebo stehen
2 ks
mladá cuketa
400 g
mrkev
3 ks
cibule
2 ks
malá konzerva loupaných rajčat
1 ks
malá konzerva cizrny ve slaném nálevu (lze vynechat)
1 ks
drůbeží vývar (i z kostky)
300 ml
mletý zázvor
1/2 ČL
cukr
1 ČL
mletá skořice
1 špetka
chilli koření
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
kuskus
4 porce
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Do kastrolu dejte omyté a na půlky překrojené řízky. Přidejte scezenou a propláchnutou cizrnu, očištěné a na půlky překrájené mrkve, všechno koření, osolte, opepřete a zalijte rajčaty i s nálevem. Přilijte vývar, lehce promíchejte, uveďte do varu, teplotu snižte, zakryjte poklicí a zvolna vařte 15-20 minut. Pak vmíchejte omyté a na čtvrtky překrájené cukety, cukr a vařte, dokud není vše měkké (5-10 minut). Mezitím uvařte podle návodu na obalu čtyři porce kuskusu. Uvařený kuskus rozdělte na talíře, přidejte maso s omáčkou a zeleninou. Nakonec posypte zelenou petrželkou.

Tip: místo cizrny můžete použít bílé fazolky ve slaném nálevu.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist