Kuřecí vývar se žampióny a pórkem

Suroviny

kuřete
800 g
sůl
bobkový list
1 ks
zrnek celého pepře
6 ks
cibule
2 ks
pórku
200 g
žampiónů
200 g
másla
1 ČL
citrónové šťávy
1 PL
worcesteru
1 PL
pepře
1 špetka
sekané petrželky
2 PL

Postup přípravy:

Kuře omyjte, rozdělte na čtyři porce. Zalijte 1 l vody, přidejte ½ lžičky soli, bobkový list, pepř a uvařte. Kuře vyjměte, zbavte kůže, vykostěte, nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky. Pórek očistěte, nakrájejte na plátky, omyjte. Žampiony očistěte, omyjte, rozkrojte na čtvrtky. Máslo rozpusťte. Cibuli a pórek poduste do sklovita. Přidejte žampiony a osmahněte. Přes cedník přilijte vývar a vše ještě 5 minut povařte. Okořeňte citronovou šťávou a worcesterem, špetkou soli a trochou pepře. Přidejte maso. Hotovou polévku posypte petrželkou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist