Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě

Suroviny

kuřecí spodní stehna
8 ks
žlutá paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
bílý tučný jogurt
500 g
petržel
1 svazek
malá feferonka
1 ks
česnek
2 stroužky
vývar
1 dl
tabasco
1 ČL
olivový olej
dle potřeby
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Maso vložíme do mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželí, solí, česnekem, feferonkou a dobře promícháme. Do jogurtu nalijeme 5 lžic olivového oleje, čajovou lžičku tabasca, krátce vyšleháme a nalijeme do mísy s masem. Utěsníme a necháme marinovat minimálně 3 hodiny. Stehna vyjmeme z marinády, lžičkou odstraníme jogurtovou marinádu a vložíme do velké pánve a ze všech stran rychle osmahneme. Podlijeme vývarem, snížíme teplotu pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Několikrát otočíme a přidáváme postupně marinádu. Na pánvi osmahneme na oleji proužky papriky, až změknou přidáme k masu. Dosolíme a podáváme s bílým chlebem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist