Kuřecí řízek s pomerančem a s harísou

Suroviny

kuřecí řízek
4 ks
pomeranč
4 ks
sušená harísa
1 ČL
drcený bílý pepř
1 ČL
olej
2-3 PL
slepičí bujón
1/2 kostky
škrobová moučka
2 ČL
třtinový cukr
1 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypte harísou. Na oleji je opečte z obou stran, podlijte je asi 50 ml vody, přidejte rozdrobenou kostku bujónu a zvolna je duste cca 20 – 25 minut (podlijte jen málo a podle potřeby i víckrát). Z pomerančů okrájejte kůru až na dřeň, ze dvou vykrájejte dílky, zbytky vymačkejte do misky, přidejte šťávu ze zbývajících dvou pomerančů, vmíchejte do ní škrobovou moučku a cukr. Šťávu nalijte k řízkům, přidejte vykrájené kousky pomerančů a krátce (do zhoustnutí) povařte. Podávejte s rýží nebo těstovinami.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist