Kuřecí prsa na pomerančích

Suroviny

kuřecí prsa
500 g
pomeranče
2 ks
jablka
2 ks
olivový olej
2 lžíce
tymián
lžička
bobkový list
na provonění
bílé víno
sklenka
hladká mouka
20 g
pomerančová šťáva
z 1 ks pomeranče
petrželka
na ozdobu
sůl a pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Kuřecí prsa nařízneme a připravíme si kapsu. Osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky oloupaného pomeranče, dílky jablek, přidáme bobkový list a petrželku. Pečeme pod pokličkou na olivovém oleji. Když je maso téměř hotové, odkryjeme, přilijeme víno a za častého polévání dopečeme. Maso vyjmeme a do omáčky přidáme kůru a šťávu z jednoho pomeranče. Zahustíme moukou, zakápneme vodou a povaříme. Někdy se do omáčky přidává šlehačka. Když je vše hotové, maso naporcujeme, obložíme plátky pomeranče a přelijeme omáčkou.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist