Kuřecí prsa na jablkách s cibulí a medem

Suroviny

kuřecí prsa
4 ks
jablka
2 ks
cibule
2 ks
vývaru (nejlépe kuřecího)
300 ml
medu
2 PL
sůl, skořice, máslo

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200°C. Na pánvi si rozpustíme máslo. Kousky kuřete osolíme a opečeme z obou stran. I s vypečenou šťávou je dáme do pekáčku, do kterého jsme dali na kolečka nakrájenou cibuli a oloupaná a nakrájená jablka.

Posypeme lehce skořicí a zalijeme vývarem s medem. Pokud pečeme kousky masa s kůží, do pekáčku je nejdříve dáme kůží dolů a pečeme asi 20 minut, poté je otočíme a dalších dvacet minut dopečeme, až je maso měkké a kůže krásně křupavá.

Maso podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem i s kousky jablek a cibule, přelité vypečenou šťávou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2011 1:17| autor: euqirnella

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist