Kuřecí polévka se zeleninou a krupicí

Suroviny

kuřecí odřezky (hřbet, křídla) anebo i celé stehno
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 hrst
vejce
krupice
1 hrst
sůl, pepř

Postup přípravy:

Dobře opláchnuté kuřecí odřezky vložíme do hrnce s vodou a necháme řádně provařit. Poté vodu scedíme a uvaříme v ní zeleninu. Části kuřátka mezitím obereme. Když zelenina změkne, přidáme k ní do vývaru maso, sůl a pepř. V případě, že budou papat polévku hlavně dítka, sůl i pepř vynecháme a přidáme více mrkve. Přibližně z hrsti krupice a vajíčka uhněteme tvrdší těsto, které nastrouháme nahrubo a necháme chvíli oschnout. Poté vložíme do polévky a chvilku povaříme.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist