Kuřecí plátky s kápií a česnekem

Suroviny

kuřecí maso
4 plátky
česnek
3-4 stroužky
cibule
1-2 ks
sterilované okurky
2-3 ks
kapie
1 ks
ocet
2 PL
smetana
1 ks
tymián dle chuti
petrželka dle chuti
hladká mouka
citrónová kůra
pepř dle chuti
sůl dle chuti
olej

Postup přípravy:

Cibuli, okurky a papriku pokrájíme nadrobno. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, utřený česnek a všechno společně osmažíme. Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky a vlijeme k měkkému masu. Promícháme a ještě chvíli povaříme. Příloha houskový knedlík.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2011 11:52| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist