Kuřecí paella s uzeným a rajčaty

Suroviny

prsní kuřecí řízky
400 g
vařené uzené maso
150 g
cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
rajčata
6 ks
olivový olej
2 PL
rýže
250 g
kuřecí vývar
400 ml
mražený hrášek
120 g
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy:

1. Kuřecí i uzené maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na jemné plátky, rajčata na větší dílky.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme do něj osolené a opepřené kousky kuřecího masa. Když jsou opečené dozlatova, vyjmeme je a v pánvi orestujeme cibuli a česnek.

3. Pak kuřecí maso vrátíme do pánve, přisypeme kostičky uzeného, ve studené vodě propláchnutou rýži, vše zalijeme vývarem a asi 15 minut dusíme. Občas promícháme.

4. Těsně před koncem vmícháme do směsi hrášek a rajčata, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme dalších asi 5 minut, dokud není zelenina a rýže měkká.
chutná výborně, navíc i na talíři vypadá velmi lákavě.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.1.2011 3:46| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist