Kuře s žampionovou nádivkou

Suroviny

kuře
2 kg
máslo
120 g
olivový olej
3 PL
brambor
5 ks
česnek
6 stroužků
cibule
2 ks
cherry rajče
200 g
žampion
250 g
mletý pepř
jalovec
šalvěj
sůl
houska
2 ks
vejce
2 ks
mléko
100 ml
petrželka

Postup přípravy:

 

Nádivka: 2 housky, 2 vejce, 100ml mléka, 20g másla, 150g žampiónů, petrželka, sůl

Housky nakrájené na kostičky zvlhčete mlékem rozšlehaným se žloutkem a solí, pokropte rozehřátým máslem a nechte prosáknout. Z bílků ušlehejte sníh. Mezitím nakrájejte žampióny na drobno a osmažte je. Žampióny, nasekanou petrželku a tuhý sníh přidejte k nádivce a lehce promíchejte.

Troubu předehřejte na 180 C°. Kuře osolte na povrchu i uvnitř, opepřete čerstvě mletým pepřem, naplňte nádivkou a sešijte nití. Olej nalijte do pekáče, vložte do něj kuře, oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, cibuli, stroužky česneku, koření a podlijte vodou. Na povrch položte kousky másla.

Během pečení kuře podlévejte vypečenou šťávou, pečte 90 minut. 20 minut před koncem pečení přidejte rajčata a pokrájené žampióny na čtvrtky.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.5.2011 3:53| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist