Kuře s jablky na víně s brusinkami

Suroviny

kuře
1 ks
olej
40 g
jablka
5 ks
rama
40 g
brusinkový kompot
250 g
bílé víno
1,5 dcl
kečup
1 PL
grilovací koření
slepičí bujón
1 ks
sůl

Postup přípravy:

1. Porce kuřete osolíme, posypeme grilovacím kořením a osmahneme na oleji po obou stranách. Pak je podlijeme vývarem a upečeme doměkka.

2. Mezitím rozkrájíme jablka na půlky a z nich vykrojíme jádřince tak, abychom vzniklé jamky mohli vyplnit kompotem. Naplněná jablka rozložíme na máslem vymazaný pekáč, podlijeme 1 dl ví na a v předehřáté troubě pečeme.

3. Když jsou jablka poloměkká, podlijeme je zbytkem vína spolu s kečupem a dopečeme.

4. Šťávu z jablek smícháme se šťávou z kuřete a přidáme kousek másla. Tuto šťávu pak porce kuřete s jablkem polijeme a podáváme s rýží.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2010 3:16| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist