Kuře s artyčoky

Suroviny

celé kuře
1 ks
olivový olej
4 PL
máslo
2 PL
červené cibule (dle velikosti)
2 ks
zeleninový vývar
1 sklenice
hladká mouka
1 PL
artyčoky
150 g
petrželka
snítka
sůl, pepř
špetka
ryže, těstoviny nebo pečivo
dle chuti

Postup přípravy:

Nasekejte na porce kuře, můžete ho částečně vykostit. Osolte, opepřete a dozlatova opečte v hlubší pánvi na 4 lžících olivového oleje. Maso vyjměte, přidejte lžičku másla, nasypte hrubě nakrájené 2 červené cibule, vraťte maso, podlijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem (i z kostky) a poduste doměkka. Rozmělněte lžíci hladké mouky se lžící měkkého másla a máslovou hrudkou zahustěte šťávu. Přidejte 150 g odkapaných artyčoků v kořeněném olejovém nálevu a hrstku jemně nasekané petrželky, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s těstovinami, rýží či pečivem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist