Kuře po provensálsku

Suroviny

kuřecí řízek
4 ks
velká cibule
žampiony
150 g
zelená paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
rajče
3 ks
česnek
2 stroužky
provensálské bylinky
1 ČL
oregáno
1 PL
bílé víno
150 ml

Postup přípravy:

Na pánvi opečeme naklepané řízky po obou stranách, vyjmeme a vložíme do pekáčku. Na vypečeném tuku zesklovatíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky pokrájené žampiony a omyté papriky nakrájené na kolečka. Vše asi 5 min opékáme, potom vložíme rajčata rozkrájená na čtvrtky, oloupaný a najemno posekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme provensálské bylinky a oregano.

Zeleninu a žampiony narovnáme do pekáčku na kuřecí řízky, přilijeme víno, přikryjeme a dáme do trouby asi na 45 minut.

Posledních 15 minut pečeme odkryté.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist