Kuře pečené na víně

Suroviny

vykostěné kuře
1 ks
kvalitní polosuché červené víno
1 l
cibule
250 g
rybízová marmeláda
150 g
silný kuřecí vývar
2,5 dl
olej
1 dl
cukr
30 g
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pomocí provázku ho svážeme do válečku. V kastrolu rozehřejeme olej a kuřecí váleček na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho, do kastrolu přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a smažíme asi 3 minuty. Přidáme cukr a necháme ho lehce roztavit. Vmícháme rybízovou marmeládu, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přilijeme vývar, vrátíme zpět opečené kuře a povaříme. Vše zlehka ochutíme solí, bílým pepřem a cukrem (dochucujeme velmi opatrně, protože se vařením chuť zvýrazní) a vaříme zvolna pod pokličkou, dokud není maso měkké. Vyjmeme ho do jiné nádoby, zakryjeme pokličkou a uložíme v teple. Omáčku v kastrolu zprudka svaříme na množství asi 5 – 7 dl (měla by mírně zhoustnout) a podle potřeby ji lehce dochutíme. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist