Kuře na kari se smetanou a jablkem

Suroviny

kuře
1 ks
máslo
50 g
libový uzený bůček
50 g
lžička kari
1
cibule
50 g
kyselé jablko
1 ks
hladká mouka
30 g
kysaná smetana
250 g
sůl

Postup přípravy:

V kastrolu rozpusťte nakrájený uzený bůček, přidejte máslo a naporcované kuře. Zvolna opékejte, a když začne kuře chytat barvu, přidejte nakrájenou cibuli, sůl a kari koření. Podlijte horkou vodou nebo vývarem, zakryjte a duste, dokud maso nebude hotové.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

V průběhu vaření přidejte ještě oloupané a na kousky nakrájené jablko. Hotové maso vyjměte, šťávu vysmahněte a zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali mouku. Provařte a omáčkou na talíři přelijte kuřecí porce.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2011 10:05

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist