Kuře na kari po indicku

Suroviny

kuře
1 ks
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
celer
ks
pepř
3 ks
olej
1 PL
česnek
2 stroužky
jablko
1 ks
kari koření
1 ČL
škrobová moučka
1 ČL
voda
1 l
bujón
smetana
1/2 šálku

Postup přípravy:

Omáčka kari: 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 jablko, 1 lžička kari koření, 1 lžička škrobové moučky, 1 vody, bujón (masox), 1/2 šálku smetany

Vykuchané, očistěné kuře dáme do hrnce, přidáme zeleninu, sůl a koření a zvolna vaříme asi 2 hodiny.

Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme jablko a kari koření. Zahustíme škrobovou moučkou a zředíme vodou s masoxovou kostkou. Dobře provaříme, až omáčka zhoustne, pak ji ochutíme smetanou, kterou už jen necháme „ohřát“, ale nevaříme.

Nakonec kuře nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist