Kuřátko na víně s hořčicí

Suroviny

cibule
1 ks
bílé víno
1 dcl
sůl
dijonská hořčice
3 PL
strouhanka
3 PL
pepř
olej
kuřecí prsa
500 g
vývar
1 dcl

Postup přípravy:

1. Kuřecí prsa položíme na desku a zmáčkneme na co nejtenčí plátky (je možné i lehounce naklepat). Osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.

2. Pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby prudce opéct. Potom otočíme, podlijeme vývarem a pečeme přikryté dalších asi 15 minut. Mezitím najemno nakrájíme cibuli a smícháme s hořčicí, strouhankou a olejem.

3. Směs naředíme vínem tak, aby se z ní stalo řídké těstíčko. Kuře v pekáči pokryjeme vrstvou těstíčka a pečeme nezakryté, až povrch těstíčka začne hnědnout. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:40| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist