Krůtí řízky s kari a banány

Suroviny

krůtí rízek
4 ks
tvrdý banán
4 ks
rajče
2 ks
malý pórek
1 ks
zeleninový vývar z kostky
1 šálek
světlá sójová omáčka
3 PL
citrón
1 ks
nastrouhaný čerstvý zázvor
1 ČL
kari koření
1/2 ČL
mletá sladká paprika
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Ze sójové omáčky, citrónové šťávy (z ½ citrónu), zázvoru a papriky připravíme marinádu, kterou pokapeme řízky. Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a pokapeme zbylou citrónovou šťávou. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Plátky banánů osmahneme na oleji a vyjmeme. Do oleje vložíme rajčata a pórek, opečeme, přidáme banány, zaprášíme kari kořením, podlijeme vývarem a necháme přejít varem. Marinované krůtí řízky opečeme na oleji. Na talíři je obložíme směsí z banánu a zeleniny. Podáváme s rýží.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist