Krůtí prsa po zahradnicku se zeleninou

Suroviny

krůtí prso
1,5 kg
šalotka
3 ks
suché sherry
3 PL
sójová omáčka
2 PL
med
1 PL
olej
4 PL
malá cuketa
2 ks
chřest
2 výhonky
červená paprika
1 ks
mladá mrkev
1 svazek
zelený hrášek
100 g
drůbeží vývar
150 ml
bílý jogurt
150 g
několik lístků kerblíku (nebo zelené petrželky)
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli nasekejte najemno a promíchejte ji se sherry, sójovou omáčkou, medem, pepřem a lžící oleje. Marinádou potřete připravené maso, přikryjte a nechte v chladu alespoň hodinu marinovat. V pekáči rozpalte zbylý olej, vložte do něj maso, osolte ho a krátce z obou stran opečte. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 40 minut (během pečení snižte teplotu na 180 °C). Při pečení maso občas polijte šťávou nebo podle potřeby podlijte trochou vody. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na kousky (mrkve nechte celé). K masu přidejte celé mrkve a přilijte polovinu horkého vývaru a pečte dále při 180 °C 10 minut. Potom přisypte ostatní nakrájenou zeleninu, přidejte zbývající vývar a pečte dalších 10 minut. Maso vyndejte z pekáče na mísu nebo rozdělte na porce a obložte zeleninou. Vypečenou šťávu smíchejte s jogurtem a tuto omáčku podávejte zvlášť. Pokrm ozdobte lístky kerblíku nebo petrželky a podávejte s bramborami nebo rýží.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist