Krůtí maso zapékané se sýrem

Suroviny

krůtí prsa
600 g
česnek
2-3 stroužky
sůl
pepř
majoránka a dobromysl
1 PL
bertolli Classico olivový olej
4 PL
rama máslová
2 PL
hrubá mouka
2 PL
bílé víno
3 dcl
smetana
1 hrnek
žloutek
2-3 ks
strouhaný sýr
150 g
tuk

Postup přípravy:

Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova.

Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem, smetanou a rozšleháme.
 
Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova.

 

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist