Krůtí guláš s kysaným zelím

Suroviny

krůtí prsa
250 g
kysané zelí
400 g
cibuke
1 ks
kyselé jablko
1 ks
olivový olej
1 PL
majoránka
1 ČL
sladká mletá paprika
1 ČL
zeleninový vývar
100 ml
brambor
1 ks
kysaná smetana
100 g
sůl
mletý pepř
zelená paprika
1 ks
červená paprika
1 ks
přepuštěné máslo
1 PL
nasekaná zelená petrželka
1 PL

Postup přípravy:

Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou. 

Zatím oloupeme a omyjeme brambor, jemně ho nastrouháme a zamícháme do zelí.

Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.
Krůtí maso nakrájíme na kostky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažíme asi 5 minut.

Poté osolíme a vmícháme do zelí.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist