Krušnohorská čočka na kyselo

Suroviny

čočka
500 g
velká cibule
1 ks
olej či sádlo
3 PL
hladká mouka
2 PL
voda
150 ml
ocet
2-3 PL
sůl
mletý pepř

Postup přípravy:

1. Čočku přebereme a v sítu důkladně propláchneme.

2. Pak ji vsypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou, aby byla zcela potopená a uvedeme do varu. Vodu osolíme a čočku na mírném ohni pod poklicí vaříme asi 40 minut – až do změknutí.

3. Pokud se nám voda během vaření vyvaří, podlijeme čočku znovu horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.

3. Po uvaření čočku scedíme a vývar zachytíme do jiného hrnce.

4. V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a na něm dorůžova osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli.

5. Tu pak poprášíme hladkou moukou a za stálého míchání orestujeme a poté zalijeme zachyceným vývarem z čočky a důkladně prošleháme.

6. Do omáčky vmícháme ocet (podle chuti i víc) a na mírném ohni za stálého prošlehávání směs povaříme.

7. Potom vmícháme čočku a dochutíme solí a pepřem.

TIP:
Krušnohorská čočka na kyselo může být podávána se sázenými vejci nebo rozškvařenou uzenou slaninou, opečenými vuřty, vařeným uzeným masem apod.Jako příloha nám bude chutnat čerstvý chléb. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2011 11:18| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist