Krupičková polévka s knedlíčky

Suroviny

zelenina (mrkev, celer, petržel, pórek)
250 g
máslo
45 g
olej
2 PL
dětská krupička
40 g
zeleninový bujón
1 ČL
vejce
1 ks
drůbeží játra
70 g
zelená petrželka
2 PL
strouhanka
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Lehce ji osmahněte na rozehřáté směsi másla a oleje, posypte krupičkou a ještě krátce opékejte. Zalijte cca 750 ml studené vody, přidejte bujon, sůl, pepř a zvolna vařte za občasného promíchání asi 10 minut. Mezitím utřete změklé máslo s naškrábanými játry, vmíchejte vejce, lžíci petrželky, koření a zahustěte strouhankou. Z hmoty utvořte knedlíčky, vhoďte je do polévky a několik minut povařte. Nakonec vmíchejte zbylou petrželku.

Knedlíčky: 1 vejce, 25 g másla, 70 g drůbežích jater, 2 lžíce jemně nasekané petrželky, strouhanka podle potřeby, sůl a pepř

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist