Krkovička na leču s bramborami

Suroviny

vepřová krkovice
4 ks
česnek
3 stroužky
cibule
1 ks
zeleninové lečo ( nebo 1 bílá paprika a 4 rajčata )
1 sklenice
koření vhodné na vepřové maso
1 ks
rozmarýn a vývar
1 ks
olej, sůl
1 PL
velké brambory
6 ks

Postup přípravy:

Plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem. Maso opečeme zprudka na oleji na pánvi z obou stran a položíme na brambory do pekáče. Na maso přijde vrstva pokrájené cibule a česneku a nakonec vše zalijeme lečem, nebo poklademe nakrájenou zeleninou. Výpekem z pánve a vývarem vše zalijeme, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme asi 40 minut, během té doby přeléváme výpekem a maso jednou obrátíme. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 15 minut.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.4.2015 5:18| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist