Vepřová krkovice na cibuli s česnekem

Suroviny

vepřová krkovice
4 silnější plátky
česnek
4 stroužky
větší cibule
4 ks
masox
2 kostky
sádlo
130 g
voda
500 ml
vegeta
dle chuti
sůl a pepř
dle chuti
cukr
1 špetka
olej
5 PL

Postup přípravy:

Nakrájenou krkovici na silnější plátky nasolíme, okořeníme pepřem, přidáme trochu vegety (podravky) smíchané se špetkou cukru, potřeme utřeným česnekem a zakápneme olejem, necháme odležet v lednici nejméně 1-2 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Na rozpáleném sádle přímo v tlakovém hrnci zprudka orestujeme maso z obou stran, plátky vytáhneme a ve výpeku osmahneme cibuli hodně dohněda. Přidáme asi 0,5 l vody, 2 ks kostky masoxu, vložíme orestované maso, vše ještě okořeníme a osolíme. V tlakovém hrnci dusíme 20 minut, maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vyvaříme do hustější konzistence.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist