Krémové mraky

Suroviny

voda
1/4 hrnků
máslo
1 kostka
100% tuk
10 dkg
hladká mouka
20 dkg
vejce
6 ks
sůl
1 špetka
prášek do pečiva
1 špetka
mléko
0,5 l
polohrubá mouka
3 PL
žloutky
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
moučkový cukr
20 dkg

Postup přípravy:

Těsto: čtvrt hrnku vody, 10 dkg másla, 10 dkg 100% tuku, 20 dkg hladké mouky, 6 vajec, špetka soli, špetka prášku do pečiva

Krém: 0.5 l mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 2 žloutky, vanilkový cukr, 1 máslo, 20 dkg moučkového cukru

Vodu s tukem, máslem a solí uvedeme do varu, až se tuk rozpustí, vsypeme mouku a důkladně rozmícháme. Až se těsto nelepí na vařečku /cca po 1 min/, odstavíme z ohně a znovu pořádně rozmícháme.

Po vychladnutí těsta /cca 20 min/ vmícháme vejce jedno po druhém. Těsto rozetřeme na 2 plechy vymazané 100% tukem. Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na maximální teplotu cca 10-15 min. – těsto se bude na plechu zvedat a tvořit „mraky“.

Krém:

Ve studeném mléku důkladně rozmícháme mouku a žloutky, přidáme vanilkový cukr a uvaříme hustou kaši. Kaši po vychladnutí ušleháme spolu s máslem a cukrem.

Upečené „mraky“ naplníme krémem,  vychlazený moučník nakrájíme, pocukrujeme a můžeme podávat.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Jana Večeřová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist