Krémová rybí polévka

Suroviny

voda
1,2 l
hlava, ocas, jikry a mlíčí z 1 kapra
1 ks
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
200 g
smetana
2,5 dl
máslo
80 g
hladká mouka
40 g
česnek
1 stroužek
houska
2 ks
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti
muškátový květ
dle chuti
rozehřáté máslo
1 kousek

Postup přípravy:

Do hrnce s osolenou vodou přidáme očištěnou kapří hlavu s ocasem a česnekem, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme, maso obereme a větší kousky překrojíme. Na rozehřátém másle osmažíme zeleninu nakrájenou na nudličky, zaprášíme ji moukou, krátce opečeme, zalijeme rybím vývarem a povaříme 10 minut. Pak přilijeme smetanu a jakmile se polévka opět začne vařit, přidáme nakrájené jikry a mlíčí. Ještě krátce povaříme, přidáme obrané kapří maso, polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Housky nakrájíme na hranolky, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C, opečeme dozlatova a pokapeme rozehřátým máslem. Každou porci polévky posypeme opečenou houskou a ihned podáváme.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist