Crème brûlée

Suroviny

mléko
5 dl
vejce
4 ks
hnědý nebo pískový cukr
5 a 1/2 PL
sůl
1 špetka
vanilková dřeň
1 špetka

Postup přípravy:

Mléko se solí a 4 lžícemi cukru zahřejeme a pokud máme, přidáme vanilkovou dřeň. Krátce svaříme. Potom hrnec odstavíme z plotny. V míse rozšleháme vejce. Smícháme je s několika lžícemi horkého mléka. Postupně přidáváme ostatní mléko a metlou ho důkladně zašleháme. Hmotu nalijeme do připravených zapékacích kalíšků, které postavíme do pekáče s teplou vodou. Ta by měla dosahovat do tří čtvrtin výšky kalíšků. Opatrně vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Vaříme přibližně 20 i více minut, dokud hmota neztuhne. Pak krém necháme vychladnout. Před podáváním posypeme vršky zbylým cukrem. V troubě pod grilem je krátce zapečeme, aby se cukr na povrchu roztavil a zezlátl. Opět necháme vychladnout.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.1.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist