Králíček s pěnovým kožíškem

Suroviny

hrubá mouka
120 g
krupicový cukr
120 g
vejce
4 ks
citrónová šťáva
1 lžíce
olej
1 lžička
tuk
na vymazání
hrubá mouka
na vysypání formy
pěnové bonbony
175 g
krémová náplň v prášku
1 krabička
mléko
2 dcl
moučkový cukr
3 lžíce
nové koření
pár kuliček
strouhaná citronová kůra
kousek

Postup přípravy:

V míse utřeme žloutky s cukrem do bílé pěny. Přidáme citrónovou šťávu, mouku, lžičku oleje a zamícháme. Na závěr vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené obdélníkové formy na biskupský chlebíček a upečeme. Mezitím z mléka, cukru a prášku na krémovou náplň ušleháme hladký krém. Upečený korpus vyklopíme z formy a dokulata vedenými řezy z něj z obou podélných stran oddělíme dvě části – budoucí uši králíčka. Pak piškot na obou koncích seřízneme tak, aby z horního pohledu jeho tvar připomínal osmičku. Odkrojené části (uši) přilepíme krémem řeznou stranou nahoru na přední část vykrojeného piškotu – tak vznikne králíček. Celé tělo potřeme vrstvou krému. Pěnové bonbony rozstříháme nůžkami tak, abychom oddělili bílou část od růžové.Bílé části pak ještě nastříháme na malé kousky, kterými pokryjeme celé tělo králíčka. Pouze na čumáček, vnitřní část uší a ocas použijeme kousky růžové. Oči uděláme z kuliček nového koření a fousky z tenkých proužků citrónové kůry.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2020 2:36| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist