Kotlety se zelím

Suroviny

silnější vepřové kotlety
6 ks
kysané zelí
500 g
zakysaná smetana
250 g
anglická slanina
100 g
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
bobkový list
1 ks
brambor
1 ks
kečup
6 ČL
olej, sůl, pepř
tuk na vymazání pekáčku

Postup přípravy:

Řízky naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku.

Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké.

Pak bobkový list odstraníme.

Bramboru oloupeme, omyjeme, jnajemno nastrouháme a přimícháme k zelí.

Maso rozložíme do pekáčku vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany.

Dáme zapéci do předehřáté trouby.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist