Košíčky plněné se žampiony a masovou směsí

Suroviny

hladká mouka na rozválení těsta
listového těsta
300 g
upečeného masa (vepřového, kuřecího, krůtího)
360 g
majonézy
4-5 PL
dijonské hořčice
4 ČL
drceného červeného pepře
1/4 ČL
mletého černého pepře
1 špetka
sůl
opražených plátků žampiónů
2-3 PL
zeleného hrášku
3 PL

Postup přípravy:

Slabou vrstvou mouky posypeme vál a vychlazené listové těsto rozválíme na obdélník o síle 2 mm. Pomocí tvořítka z něj vykrajujeme kolečka, kterými vyložíme formičky ve tvaru košíčků nebo si připravíme formu na pečení mufin a otvory vyložíme kolečky těsta do tvaru mističek. Těsto dobře přimáčkneme ke stěnám. Ze zbylého listového těsta vykrájíme trojúhelníčky jako „okvětní lístky“ a pomocí vody tyto trojúhelníky přilepíme k okrajům mističek z těsta. Troubou předehřejeme na 180 °C. Vytvarované listové těsto na dně a na stranách propícháme vidličkou, aby pára, která se během pečení tvoří, z těsta unikla. Plech vložíme do trouby a pečeme dorůžova 12 – 17 minut.

Maso rozkrájíme na drobné kostičky. Jednu až dvě lžíce těchto kostiček si odložíme stranou na ozdobení. Ostatní vysypeme do vysoké nádoby a rozdrtíme je najemno. K základu přidáme majonézu a dijonskou hořčicí, opepříme a osolíme. Suroviny důkladně spojíme a uložíme na 30 minut do chladu.

Upečené košíčky vyjmeme z trouby, vyklopíme opatrně z forem a necháme zcela zchladnout. Masovou směs naplníme do sáčku a do každé mističky ji nastříkáme těsně pod okraj.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist