Koprová omáčka s vařeným hovězím masem

Suroviny

hovězí zadní maso
800 g
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
dle chuti
sůl
dle chuti
sladká smetana
250 ml
hladká mouka
30 g
kyselá smetana
250 ml
cukr
1 ČL
nasekaný kopr
1 hrst
žloutek
1 ks
ocet
dle chuti

Postup přípravy:

Omáčka: 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 250 ml kyselé smetany, lžička cukru, hrst nasekaného kopru, 1 žloutek, ocet

Smetanu s koprem přivedeme do varu, v kyselé smetaně rozkvedláme mouku a za stálého míchání ji přelijeme do vařící smetany sladké a za stálého míchání povaříme asi 15 minut na slabém plameni. Povařenou omáčku dochutíme octem a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve vlažné omáčce. Podáváme se ztraceným vejcem nebo vejcem natvrdo. Osolené maso vaříme s kořenovou zeleninou v papiňáku 45-60 minut doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist