Kopřivová polévka se slaninou a sýrem

Suroviny

mladé kopřivy
miska
máslo
1 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
slanina
50 g
zeleninový vývar
1,2 l
zakysaná smetana
1 kelímek
strouhaný sýr
50 g
sůl a pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nechte ji zpěnit na másle. Když zežloutne, zaprašte ji moukou a za stálého míchání osmahněte. Jíšku zalijte vývarem, prošlehejte a provařte. Přidejte očištěné a najemno nasekané kopřivy a vařte 15 minut. Polévku ochuťte solí, pepřem a zjemněte zakysanou smetanou (pokojové teploty). Rozdělte na porce a každou posypte kopečkem nastrouhaného sýra.

Tip: Polévku můžete doplnit osmaženými kostičkami staršího chleba.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist