Kopřivová polévka se slaninou a sýrem

Suroviny

miska mladých kopřiv
másla
1 PL
hladké mouky
2 PL
slaniny
50 g
zeleninového vývaru
1, 5 l
zakysané smetany
1 balení
strouhaného sýra
50 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a nechte ji zpěnit na másle. Když zežloutne, zaprašte ji moukou a za stálého míchání osmahněte. Jíšku zalijte vývarem, prošlehejte a provařte. Přidejte očištěné a najemno nasekané kopřivy a vařte 15 minut. Polévku ochuťte solí, pepřem a zjemněte zakysanou smetanou (pokojové teploty). Rozdělte na porce a každou posypte kopečkem nastrouhaného sýra.

Hodnocení

1.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2016 1:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist