Kopřivová polévka

Suroviny

mladá kopřiva
dle libosti
tuk
2 PL
střední cibule
1 ks
hladká mouka
1 ČL
sůl a pepř
dle chuti
česnek
dle chuti
mléko
1/2 l
vejce
1-2 ks
brambora
č ks

Postup přípravy:

Kopřivy umyjeme a cca 5 minut povaříme (vody dáme tolik, aby kopřivy byly ponořené), necháme vychladnout a i s vodou rozmixujeme. Na tuku si osmahneme „dosklovata“ cibuli, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Podlijeme cca 3/4 l studené vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a 10 minut povaříme. Potom přidáme rozmixované kopřivy, sůl, pepř, česnek a vše vaříme, až brambory změknou. Nyní přidáme mléko a znovu polévku přivedeme do varu, nakonec do polévky „rozkvedláme“ vejce.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2013 9:48| autor: Jana Večeřová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist