Kompot z čerstvých malin

Suroviny

cukr krupice
400 g
voda
4 l
sůl
60 g
maliny
230 dkg
kyselina citrónová
1 špetka

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Pokud chceme maliny kompotovat, vybíráme pouze velké a pevné plody. Maliny odstopkujeme a opatrně opláchneme ve vodě. Pak je necháme okapat a naplníme do sklenic.

Cukerný roztok připravíme ve větším hrnci, kde přivedeme vodu k varu, přimícháme cukr, špetku kyseliny citronové a vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

Maliny opatrně naplníme do sklenic a zaléváme připraveným horkým cukerným roztokem. Uzavřené sklenice sterilujeme nejlépe v zavařovacím hrnci 15 minut při 85 °C.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2012 7:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist