Femina.cz > Česká a světová kuchyně > KOMPLETNÍ ZELENINOVÉ MENU – CHOD PO CHODU! I ZDRAVÉ MŮŽE SKVĚLE CHUTNAT.-)
KOMPLETNÍ ZELENINOVÉ MENU – CHOD PO CHODU! I ZDRAVÉ MŮŽE SKVĚLE CHUTNAT.-)
Albert Hauptman připravil zeleninové delikatesy:
PŘEDKRM
Salát Vercelli
Flying Sombrero
POLÉVKA
Zeleninová laguna
HLAVNÍ JÍDLO Prstýnky mořské panny s bramborovým pyré se špenátovými šupinkami
DEZERT
Ru-ma-ko-ka
Vaříme s Bonduelle
SALÁT VERCELLI
předkrm či salát pro 4 osoby
brokolice Bonduelle 200 g, rajčata 200 g, cibule 20 g, majonéza 60 g, kysaná smetana 60 g, sůl 5 g, koření 3 g, pažitka 5 g
Rozmrazenou brokolici, rajčata a cibuli nakrájíme. Z majonézy, kysané smetany, soli, cukru a koření vytvoříme zálivku. Smícháme se zeleninou a podáváme.
Tip: pro slavnostní příležitosti podáváme dresing v odlivce a zeleninu pouze pokapeme olejem s bylinkami
FLYING SOMBRERO
teplý předkrm či hlavní chod pro 4 osoby
zeleninový salát Sombrero (sterilovaný nebo zmrazený) 200 g, mleté maso 100 g, rajčatový protlak 50 g, olej 20 g, sůl 5 kg, koření 5 g, tortilly 4 ks
Maso orestujeme na oleji, okořeníme, přidáme rajčatový protlak a na závěr zeleninovou směs Sombrero Bonduelle. Celou směs ještě jednou krátce orestujeme a plníme do tortill.
ZELENINOVÁ LAGUNA
polévka pro 6 osob
zeleninová směs „4 roční období“ Bonduelle zmrazená 200 g, bílé zelí 200 g, zeleninový vývar 500 g, máslo 30 g
Nerozmrazenou zeleninovou směs Bonduelle a pokrájené bílé zelí zlehka orestujeme na másle, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Dochutíme a podáváme.
PRSTÝNKY MOŘSKÉ PANNY
S BRAMBOROVÝM PYRÉ SE ŠPENÁTOVÝMI ŠUPINKAMI
rybí filet plněný zeleninou pro 4 osoby
rybí filety 400 g, Mexická zeleninová směs Bonduelle 300 g, cibule 100 g, ovesné vločky 100 g, smetana 100 g, mletá paprika 20 g, koření (typu Vegeta) 20 g, anýz
10 g, olej 50 g
bramborová kaše 500 g, listový špenát Bonduelle zmrazený 100 g, máslo 50 g, mléko 150 g, sůl
Papriku, koření a mletý anýz promícháme se smetanou. Omáčkou prolijeme rozmrazené osolené filé a necháme asi 1 hodinu marinovat. Z filetů tvoříme kroužky, které klademe na plech. Zeleninu smícháme se zbylou omáčkou, ovesnými vločkami a orestovanou cibulí, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Vytvořenou směsí plníme rybí kroužky. Pečeme asi 30 minut při 180°C.
Z uvařených brambor uděláme obvyklým způsobem kaši, do které přidáme nakrájený, krátce orestovaný špenát Bonduelle.
RU-MA-KO-KA
dezert pro 4 osoby
kukuřice Super Sweet Bonduelle (Zlatá kukuřice) 80 g, Key rum 25 g, kokos 50 g, kakao Granko 50 g
Část kokosu zakápneme rumem a smícháme s kukuřicí. Necháme 30 minut odležet. Přidáme kakao, promícháme a vytvoříme kuličky, které lehce obalíme v suchém kokosu.
Dobrou chuť
Martin Stanko