Koláčky z listového těsta s chřestem

Suroviny

listové těto
400 g
vejce
1 ks
zelený chřest
500 g
žloutky
4 ks
nastrouhaný parmezán
100 g
sůl
špetka
škrobová moučka
1 lžička
chřestový vývar
50 ml
máslo
30 g
pepř
na ochucení
bílky
2 ks

Postup přípravy:

Tence rozválejte listové těsto, nakrájejte ho na 8 – 12 čtverců, v polovině vykrojte malý čtvereček a okraje čtverců přilepte rozšlehaným vajíčkem k celým čtvercům. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, okraje potřete vejcem, středy několikrát propíchněte vidličkou, vložte je do předehřáté trouby a upečte dozlatova. Uvařte v osolené vodě chřest a nakrájejte ho na kousky. Do misky dejte žloutky, jemně nastrouhaný parmezán, špetku soli, lžičku škrobové moučky a vývar z chřestu. Postavte ji do horké vodní lázně, šlehejte, až se sýr roztaví, pak do něj zašlehejte máslo, pepř a rozšlehané bílky. Chřest dejte do listových koláčků a zalijte omáčkou.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist